Turkse kranten: Sneijder is transfer van de eeuw

De Turkse kranten pakten vandaag groot uit met de komst van Wesley Sneijder naar Galatasaray. "Transfer van de eeuw", "Geen grapje maar werkelijkheid" en "Erg opgewonden" zijn zomaar wat koppen van grote Turkse sportkranten deze morgen.

Ook veel gewone kranten hebben een plaatsje op de voorpagina ingeruimd om de komst van Sneijder bekend te maken. De grote Turkse tv-zender NTV blies een uitspraak van Sneijder lekker op. Sneijder liet weten dat hij houdt van grote wedstrijden en tegen Besiktas wil spelen. "Sneijders eerste statement is voor Besiktas!", liet NVT weten. Besiktas staat momenteel achter Galatasaray tweede in de Turkse competitie.

Gisteren was Sneijder, na het bekendworden van de transfer, bij Turkse twitteraars meteen het belangrijkste onderwerp met de hashtag #WelcomeToGalatasarayWesleySneijder. Ook vanmorgen is Sneijder nog altijd het meest besproken onderwerp op Twitter bij de Turken, net als echtgenote Yolanthe. Dit naar aanleiding van haar tweet "Bedankt voor jullie lieve berichtjes", die ze in het Turks deelde.

Sportkrant Fanatik pakt wellicht het grootst uit met de komst van Sneijder. Op de voorpagina belooft de krant op dinsdag een poster van onze landgenoot en op woensdag en donderdag zal er een foto-album in twee delen verschijnen.

Sneijder arriveert vanmiddag om 15:30 uur lokale tijd aan in Istanbul om zijn contract te tekenen. Er zal ongetwijfeld een grote schare fans van Galatasaray aanwezig zijn om de Nederlander te verwelkomen.