Oud-renner Nelissen bekent dopinggebruik

Oud-wielrenner Danny Nelissen heeft toeggegeven dat hij in zijn tijd bij Rabobank doping heeft gebruikt. Volgens de 42-jarige Nelissen was hij niet de enige binnen de wielerploeg. De Rabo-ploeg regelde het dopinggebruik binnen de ploeg zelf. Dat heeft hij toegegeven tegenover RTL Nieuws.

Nelissen kwam in 1996 in dienst van de Rabobank-ploeg. Omdat er geen successen werden geboekt, werd besloten doping te gaan gebruiken. Volgens Nelissen werd het georganiseerd door de ploeg die werd opgericht door Jan Raas. Hij was één van de wielrenners die vandaag in NRC anoniem sprak over doping binnen de Rabo-ploeg.

Nelissen heeft toegegeven tegenover de verslaggever van RTL Nieuws dat hij eerder cortisonen had gebruikt en dat hij lang getwijfeld heeft over het gebruik van EPO. Uiteindelijk stemde hij daar mee in. In 1995 werd Nelissen wereldkampioen wielrennen bij de amateurs, hijzelf zegt dat hij die overwinning zonder dopig heeft behaald. 

De 42-jarige renner begon zijn carrière bij PDM-Concorde en reed in 1993 zijn eerste Tour de France in het shirt van TVM-Bison Kit. In 1994 werd hij gedwongen te stoppen vanwege hartritmestoornissen. Een jaar later ging hij weer fietsen bij de amateurs om  datzelfde jaar de wereldtitel te pakken. In 1996 en 1997 kwam hij uit voor de Rabobankploeg. Eind 1998 toen hij reed voor Jack&Jones moest hij definitief zijn fiets aan de wilgen hangen vanwege diezelfde hartritmestoornissen.

Nelissen werkt tegenwoordig bij Eurosport als productiemanager en commentator. Ook is hij sinds de zomer van 2011 analist bij het programma Tour du Jour op RTL4.