FOK! wat een weer...Sneeuw en veel wind

Goedemorgen! De dienstregeling van de NS is alweer aangepast, dus dan weten jullie dat het weer gaat sneeuwen. Vanuit het zuiden trekt de sneeuw ons land binnen en trekt vervolgens over de rest van het land. Dit lijkt echter wel een vrij langdurig proces te gaan worden. De wind is vandaag ook een belangrijke factor en vooral in het noorden zou dat later op de avond wel eens problemen kunnen gaan geven.

In het zuiden en midden staat er een windkracht 5, maar in de noordelijke helft neemt de wind toe tot krachtig en misschien zelfs even hard. Als het daar dan in de avond ook is gaan sneeuwen neemt de kans op driftsneeuw en vorming van sneeuwduinen toe. Tegelijkertijd is er in het uiterste zuiden een kleine kans op ijzel of ijsregen en dit komt omdat er even wat warmere lucht in de bovenlucht komt. Bij dit alles loopt de temperatuur op tot ongeveer -3 graden, maar voor het gevoel lijkt het wel -15. Ik denk dat ik binnen bij de kachel blijf met een goed boek.

De hoeveelheid sneeuw is lastig in te schatten. Als de storing wat gaat vertragen dan kan er over langere tijd toch wel weer een aardige hoeveelheid sneeuw vallen. De intensiteit van de sneeuwval lijkt echter niet zo hoog te liggen. Toch zijn er vandaag voldoende redenen om alles scherp in de gaten te blijven houden.

Update 12.00 uur:
De komende uren kan het in Limburg erg glad worden door ijzel. Het KNMI heeft voor Limburg code ORANJE uitgegeven. In de rest van het land valt er alleen maar sneeuw. Meer problemen volgen er vanavond in het noorden en noordwesten van het land als gevolg van sneeuwval in combinatie met de harde wind.

Update 15.00 uur:
De ijzel is zich toch wat verder aan het uitbreiden. Inmiddels is ook voor Brabant code ORANJE van kracht. De ijzel kan nog enkele uren aanhouden. De sneeuw heeft zich ondertussen ook verder uitgebreid en met een krachtige wind erbij is het nu ook elders in het land oppassen. In het zuiden van Limburg is het even wat droger geworden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Streepje zonOok bij qltel in Goch overheerste de bewolking, maar er was tóch een beetje licht aan de horizon.

.