Opnieuw sneeuw op komst

De komende dagen krijgt Nederland weer te maken met sneeuwbuien. Zondag en maandagochtend trekt een sneeuwgebied van zuid naar noord over het land. Plaatselijk kan vijf tot zeven centimeter sneeuw vallen, meldt weeronline.nl zaterdag.

Zondagochtend bereikt een sneeuwgebied het uiterste zuiden van Nederland. Het neerslaggebied trekt in de loop van de dag langzaam noordwaarts. De neerslag bereikt in de avond de noordelijke provincies. Ondertussen kan het in Limburg licht dooien, maar is daar tegelijk kans op ijzel. De maxima lopen zondag uiteen van -3 tot 1 graden.

De ANWB verwacht maandag een zware ochtendspits van driehonderd kilometer vanwege de sneeuwval. Maandag sneeuwt het vooral in de noordelijke helft van het land nog lange tijd door. In het midden en zuiden van het land valt hooguit nog wat natte sneeuw. De temperatuur ligt rond het vriespunt, in het zuiden is kans op lichte dooi.

In de avond en nacht volgt vanuit het zuiden opnieuw een neerslaggebied, maar het lijkt erop dat dan niet meer dan een klein beetje sneeuw zal vallen. Door de vele bewolking is er geen kans op strenge vorst.

De dagen daarna houdt het winterweer aan. Zowel overdag als 's nachts vriest het. Op veel plaatsen blijft het echter droog.