Uitslag PSV - PEC Zwolle

Vanavond is na een paar weken winterstop weer afgetrapt in de Eredivisie. PSV nam het in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De bezoekers wonnen het duel verrassend met 1-3. Hieronder vind je het verslag en de karakteristieken van dit duel.

De Eindhovense ploeg begon niet al te best aan de wedstrijd en liet PEC veel aan voetballen toe. Na 25 minuten kreeg PSV het deksel op de neus toen Wiljan Pluim zomaar mocht soleren in de zestien van PSV. De bal kwam met een gelukje voor de voeten van Fred Benson, die beheerst de 0-1 binnenschoot.

Terug in de wedstrijd
In het vervolg van de eerste helft drong PSV de tegenstander steeds verder naar achteren en op slag van rust werd dat beloond. Dries Mertens schoot na een goede individuele actie op doel en Tim Matavz verlengde de bal behendig richting verre hoek: 1-1.

Na rust kwam het echte vuurwerk in de wedstrijd. Na wat aftasten was het na tien minuten PEC Zwolle dat weer de leiding nam in Eindhoven. Giovanni Gravenbeek stuurde een voorzet naar Pluim, maar de bal viel door bij de ongedekte Benson, die zomaar zijn tweede mocht binnenschuiven.

Zwolle ontsnapt
Na deze nieuwe voorsprong zakte Zwolle wat in, om op de counter te kunnen toeslaan. PSV creëerde hierdoor enkele kansen, maar op miraculeuze wijze wist de ploeg niet te scoren. Tot drie keer toe miste PSV van een paar meter voor doel door onder meer Mertens en Matavz.

PSV verzaakt, Pieters verliest verstand
Kort na de grote kansen voor PSV was het echter weer PEC dat genadeloos toesloeg. Pluim mocht de bal van dichtbij makkelijk inkoppen uit een corner. Vijf minuten later was de schande voor PSV compleet.

Erik Pieters gleed hard van achteren in bij Gravenbeek en kreeg direct rood van arbiter Dennis Higler. Na protesteren op het veld liep hij furieus van het veld. Na een flinke schop tegen een deur sneuvelde er ineens een ruit. Pieters had zijn hand er doorheen geslagen, met een gapend gat met bloed als gevolg. De verdediger moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De ruit die Erik Pieters kapot sloeg, de bloedresten zitten er nog op. (Foto: Pro Shots)

PSV

1 - 3

PEC Zwolle

42' Matavz    25' Benson