Zeilbaas naar roeibond

Zeilbaas Hessel Evertse wordt per 1 maart technisch directeur bij de Nederlandse roeibond (KNRB). De 48-jarige manager volgt per  René Mijnders op. De laatste wil zich weer op het trainen en coachen van de atleten gaan richten.

Evertse speelde op organisatorisch gebied een belangrijke rol achter de Nederlandse zeilsuccessen. Hij was tijdens de zomerspelen van 2000 t/m 2012 topsportchef van het Watersportverbond (KNWV) mee. Onder zijn leiding werden diverse olympische medailles en wereldtitels gewonnen. 

De KNRB bewust gekozen voor een technisch directeur van buiten de roeiwereld. "De roeiwereld heeft een frisse wind nodig", aldus KNRB-directeur Monica Visser. "Een stevige manager. Met nieuwe ideeën en geen historie binnen de roeiwereld. Iemand die recht op zijn doel afgaat en zich niet snel laat afleiden."

Interim-manager Joop Alberda heeft al diverse ingrijpende beslissingen genomen. Hij begin december aangesteld om een fundament te gaan leggen voor een succesvol topsportsysteem. Eerder stelde de voormalige volleybalcoach bij de KNRB tweevoudig olympisch kampioen Nico Rienks en Mark Emke als bondscoach aan. "Hessel is ervaren en kundig op het terrein van de topsport. Ik ben ervan overtuigd dat hij een positieve bijdrage gaat leveren aan het roeien", gaf Alberda aan.

Evertse ziet veel uitdagingen bij de KNRB. "De roeibond wil dat Nederland bij de mondiale top 5 gaat horen. Die ambitieuze doelstelling spreekt mij enorm aan. Ik zie ook dat de ingrediënten aanwezig zijn om het te realiseren: talentvolle atleten, veel technische kennis, topcoaches en een zeer betrokken hoofdsponsor Aegon."