'Elfstedentocht nog deze maand'

Goed nieuws voor alle Nederlanders! Als de strenge vorst aanhoudt, dan wordt deze maand nog de Elfstedentocht verreden. Dat twittert Weeronline vandaag.

Volgens de weerexperts is er een reële kans op de Tocht der Tochten in januari. Er is namelijk een kans van maar liefst 70 tot 80 procent dat de strenge vorst aanhoudt.

De kaarten liggen goed, want de hele route is sneeuwvrij. "Het ijs kan dus goed aangroeien", zo weet De Telegraaf. "Als alles maar dan ook echt alles meezit, kan de tocht heel misschien voor het einde van de maand worden gehouden."

Update 10.10 uur:
Ook Weerplaza is positief gestemd. "Als het weer zo blijft als het er nu naar uitziet, is de kans groot dat het ijs op de route over 10 dagen dik genoeg is voor de tocht", luidt hun stelling aldus De Telegraaf. "Maar het blijven slechts voorspellingen."

De rayonhoofden zijn echter nog niet bij elkaar gekomen. Dat onderonsje vindt pas volgende week plaats. "Die mannen zijn een stuk koelbloediger dan de rest van Nederland."

De ijsmeester van Balk is intussen vol lof over het ijs. Hij zegt een dergelijke ijsvloer al sinds 1984 niet meer te hebben gezien. De Friese gemalen liggen overigens al sinds maandag stil om de ijsgroei te bevorderen.