Trailer en releaseperiode voor Disney Infinity

Disney Interactive Studio heeft hun cross-platformspel Disney Infinity officieel aangekondigd. Het spel dat het grootste cross-platformspel tot nu toe moet gaan worden komt in juni uit.

Disney Infinity maakt gebruik van poppetjes die je op een platform kunt zetten waardoor ze speelbaar worden in het spel. Dit systeem is vergelijkbaar met het systeem dat de Skylanders-serie gebruikt. Bij de start komen er veertig verschillende figuurtjes uit van totaal zeventien personages uit verschillende Disney-films.

Disney Infinity krijgt naast de figuurtjes en de bijbehorende activeringsplaat ook speciale power discs. Hiermee kun je in het spel jouw personage speciale krachten geven of voorzien van speciale wapens en gadgets.

In het spel heb je de keuze om te spelen in verschillende werelden die bekend zijn uit verschillende Disney-films zoals The Incredibles, Pirates of The Caribbean en Toy Story. Ook heb je de mogelijkheid om een volledig eigen wereld te maken om jouw Disney-personages hierin te laten rondwaren.

Disney Infinity komt in juni uit op Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, pc, smartphones en tablets.