'Koning, bekeer u tot islam!'

Een Belgische moslim heeft eens een nieuwe tactiek geprobeerd in de voortgaande poging om iedereen tot de islam te bekeren. In plaats van koning Albert een bombrief te sturen, stuurde hij hem een open brief met het verzoek zich te bekeren.

De brief werd geschreven door Redouane Ahrouch, lid van de Parti ISLAM en zoon van een gemeenteraadslid in Anderlecht. Hij begint door te benadrukken dat de islam veel van het christendom heeft gejat: "Ik erken dat Jezus, zoon van Maria, de Heilige Geest is en Zijn Woord [..] In het Evangelie kondigt Jezus de komst van Mohammed aan. De eerste versies van de Bijbel bevestigen dat."

Volgens Redouane zou de koning er veel baat bij hebben om zich tot de islam te bekeren: "Door u te bekeren zult u Vrede vinden, en God zal u een dubbele beloning geven." Omdat geen enkele bekeringspoging volledig is zonder bedreiging, gooit hij die er nog een achteraan: "Als u dit weigert, zult u de last van de zondes van uw onderdanen en uw getrouwen op uw schouders dragen."

Redouane sluit de brief op een positieve noot af: "Vrede zij met u zoals met uw familie, en met allen die de juiste weg volgen, de weg van hen die de goedkeuring van God hebben gekregen." Wat er met degenen moge wezen die noch koning noch moslim zijn, vertelt hij helaas niet.

Op het moment van het schrijven van dit artikel heeft Albert nog niet laten weten of hij het advies van Redouane aanneemt.