Zorgverzekeraars krijgen loonsverhoging

Werknemers van een groot aantal zorgverzekeraars krijgen structureel 1,2 procent meer loon. Bovendien ontvangen de tienduizend werknemers in maart een eenmalige uitkering van zes procent van het maandsalaris. Dat staat in een principeakkoord dat FNV Bondgenoten heeft gesloten met de werkgevers in de branche.

De werkgevers- en werknemersorganisaties gaan daarnaast nader onderzoeken hoe werknemers in de branche beter inzetbaar kunnen worden. Dat moet voorkomen dat zij niet meer aan de bak komen als zij hun baan verliezen.

De partijen hebben tot slot afgesproken dat mensen die met de VUT zijn en door verhoging van de AOW-leeftijd maanden geen inkomen hebben, worden aan werk geholpen.

De cao wordt met een positief advies voorgelegd aan de leden van de vakbond en zou met terugwerkende kracht geldig moeten worden van 1 oktober vorig jaar tot 1 juli dit jaar. De collectieve arbeidsovereenkomst geldt voor werknemers van onder meer CZ, DSW, Menzis en UVIT. Werknemers van Achmea vallen onder een aparte bedrijfs-cao.