'Excuses Armstrong per telefoon'

Volgens ingewijden zou Lance Armstrong de laatste dagen diverse sleutelfiguren uit het wielrennen gebeld hebben om zijn excuses aan te bieden. Dit doet hij in aanloop naar het interview met Oprah Winfrey van vandaag.

Volgens de Washington Post zou Armstrong voor het interview dat donderdag wordt uitgezonden een belronde gemaakt hebben. Tijdens die ronde zou hij zijn excuses hebben gemaakt voor het voorliegen van diverse belangrijke personen uit de wielerwereld. Eerder schreef USA Today al dat de voormalig Tourwinnaar de banden met oud ploeggenoot en ex-dopinggebruiker Floyd Landis aan wilde halen.

Het interview is donderdagnacht onder andere via TLC te bekijken. Armstrong heeft eerder al aangeven dat Oprah alles mag vragen en dat hij eerlijk zal antwoorden.

Update 22.00 uur:
Naast aan belangrijke personen uit de wielerwereld, heeft Lance Armstrong ook zijn excuses aangeboden aan het personeel van Livestrong. Een anonieme getuige vertelde aan persbureau AP dat Armstong zich verontschuldigde voor het teleurstellen van het personeel. Hij barstte vervolgens in tranen uit. Dopinggebruik heeft de Texaan niet toegegeven.