Daan en Emma ook in 2012 populairste kindernamen

Daan en Emma waren vorig jaar opnieuw de populairste kindernamen. Dat heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vrijdag bekendgemaakt. Van de 176 duizend geboren kinderen kregen net als in 2011 de meesten de naam Daan of Emma.

De naam Daan werd 864 keer bedacht door de ouders van in totaal ruim negentigduizend geboren jongens. Emma werd 680 keer gekozen van de bijna 86 duizend nieuwe meisjes. De top 3 wordt gecompleteerd door Bram en Sem bij de jongens en bij de meisjes Sophie en Julia.

Volgens de SVB heeft de naam Bram een verrassende opmars gemaakt van de zestiende plaats vorig jaar naar nummer twee. In de afgelopen tien jaar kwam Bram niet voor bij de populairste tien jongensnamen. Nieuw bij de top 20 zijn Noah en Max.

Bij de meisjes bepalen de namen Emma, Sophie en Julia al vier jaar de top 3. Nieuwkomers bij de bovenste twintig zijn Fenna en Mila.

De SVB publiceert elk jaar een overzicht van de meest populaire kindernamen. De bank keert ieder kwartaal de kinderbijslag uit en is daardoor op de hoogte van de namen van alle pasgeboren kinderen.


Daan en Emma ook in 2012 populairste kindernamen (Foto: Novum)