Moszkowicz betreurt tuchtklacht Estelle

Advocaat Bram Moszkowicz vindt het jammer dat Estelle Cruijff een tuchtklacht over hem heeft ingediend. Hij stelt in een reactie op Radio 538 dat hij haar altijd buitengewoon goed heeft bijgestaan. "Dit doet me wel wat", zei Moszkowicz. "Die advocaat is niet mijn beste vriend, ik vind het met name van haar jammer."

Moszkowicz wilde verder niet reageren op de aantijgingen van Cruijff en haar advocaat Nico Meijering. Hij zegt de klacht niet in het openbaar te willen uitvechten, maar op de 'chique manier' via de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten.

Dinsdag werd duidelijk dat Cruijff een tuchtklacht heeft ingediend tegen Moskowicz. Hij zou zich niet aan zijn ambtsgeheim hebben gehouden en excessief hoge kosten in rekening hebben gebracht.

"Ik kan er helaas niet veel over zeggen. Ik ga dit netjes beantwoorden aan de deken", zei Moszkowicz. Hij zegt zich niet te laten verleiden tot uitspraken en 'de koninklijke weg te pakken'. "Ik ga er niet meer van maken dan het is." Moszkowicz zei eerder dinsdag in NRC Handelsblad dat de nieuwe klachten elke grond missen.

Volgens Meijering kreeg Cruijf een flinke rekening nadat ze overstapte van Moszkowicz naar Meijering. Zo zou hij vijfhonderd euro per uur rekenen en vijftienhonderd euro rekenen aan reiskosten tussen zijn kantoor en het Amstel Hotel, een kilometer verderop. Meijering wil dat Moszkowicz met onmiddellijke ingang wordt geschorst.

Moszkowicz ligt al langer onder vuur vanwege verschillende tuchtzaken. In oktober werd hij uit zijn ambt gezet, maar hij mag nog werken omdat hij in beroep is gegaan. Het hoger beroep dient 21 februari. De uitspraak volgt naar verwachting pas in mei. Op Radio 538 zei Moszkowicz dinsdag nog altijd hoop te hebben dat hij advocaat kan blijven.