Tuchtklacht Estelle Cruijff tegen Moszkowicz

Estelle Cruijf heeft maandag een tuchtklacht ingediend tegen Bram Moszkowicz. Hij heeft zich volgens haar niet aan zijn ambtsgeheim gehouden en excessief hoge kosten in rekening gebracht, meldt NRC Handelsblad dinsdag.

Moszkowicz stond Cruijff bij toen ze moest getuigen in de zaak tegen haar partner Badr Hari, die van een reeks mishandelingen wordt verdacht. Vorige maand stapte Cruijff over van Moszkowicz naar Nico Meijering.

Meijering stelt volgens de krant dat Moszkowicz in samenwerking met De Telegraaf en RTL Boulevard publicitaire spelletjes met Cruijff heeft gespeeld. Hij zou bevriende media hebben getipt zodat ze opnames van Cruijff konden maken als ze met hem een afspraak had of bij de rechtbank kwam.

Daarnaast zou Moszkowicz onder meer vijftienhonderd euro in rekening hebben gebracht voor reiskosten tussen zijn kantoor en het Amstel Hotel, waar hij meerdere keren met Cruijff afsprak. Het hotel ligt op een kilometer van zijn kantoor.

In een brief vraagt Meijering deken Germ Kemper van de Amsterdamse Orde van Advocaten om Moszkowicz onmiddellijk te schorsen. "Moszkowicz moet niet meer slachtoffers kunnen maken en het aanzien van de advocatuur is denk ik nu wel genoeg geschaad", citeert de krant.

Moszkowicz zegt tegen de krant dat de nieuwe klachten elke grond missen en kondigt aan dinsdag nog contact met Kemper op te nemen om de verwijten te weerspreken. In een andere tuchtzaak werd Moszkowicz in oktober al uit zijn ambt gezet, maar omdat hij in hoger beroep ging is de schorsing nog niet ingegaan. Het hoger beroep dient 21 februari.