Child's Play bracht in 2012 5 miljoen dollar op

Child's Play, het goede doel dat geld inzamelt om games en speelgoed te kopen voor kinderziekenhuizen en pleeghuizen, heeft vandaag naar buiten gebracht dat het goede doel in 2012 meer dan vijf miljoen dollar heeft opgebracht.

Op de blog van het goede doel is te lezen dat Child's Play door 2012 heen een bedrag van 5.028.761 dollar opgebracht heeft. Het goede doel heeft hier het volgende over te zeggen.  

"De term 'record-setting' geeft ons resultaat geen rechtvaardigheid. De termen ongelooflijk, geweldig, gul, of overweldigend ook niet."

"Dit bedrag hebben wij op kunnen brengen middels onze eigen evenementen, en een flink aantal aan community-gedreven inzamelacties. Dit geld zal ten goede komen voor kinderen in ziekenhuizen, klinieken en pleeghuizen over de hele wereld."

"Maar ieder van deze evenementen heeft op zijn minst duizende vrijwilligers, organisatoren en deelnemers nodig, die uur na uur, weekend na weekend opgeven om deze evenementen waar te kunnen maken."

Child's Play houdt meerdere fund-raisers per jaar, zoals de Desert Bus for Hope, waarbij mensen simpelweg zitten, en het spel Desert Bus spelen. Van het geld dat Child's Play opbrengt worden er voor kindern in ziekenhuizen, pleeghuizen en klinieken spelletjes en speelgoed gekocht.

Dit goede doel dat zich met deze inzamelacties bezighoudt sinds 2003, is gestart in Amerika, maar is tegenwoordig wereldwijd actief. De missie van Child's Play is om het leven van kinderen in ziekenhuizen te verbeteren door de vriendelijkheid en gulheid van de videogame-industrie. Dit doen ze onder het motto "Als gamers geven, maakt het een verschil!"