Incidenten op spoor op eerste dag na vakantie

Op de eerste dag na de kerstvakantie is het treinverkeer in de ochtendspits op diverse plaatsen verstoord geraakt. Treinen reden met vertraging door wisselstoringen en aanrijdingen, meldt een woordvoerder van de NS maandag. De aanpassingen in de dienstregeling die maandag werden ingevoerd zorgden niet direct voor grote problemen, aldus een woordvoerder van de NS.

Op de trajecten Den Haag-Tilburg en Nijmegen-Oss liepen treinen vertraging op door wisselstoringen. Tussen Haarlem en Den Haag vond een aanrijding met een persoon plaats, waardoor reizigers vertraging opliepen. Ook tussen Arnhem en Dieren werd iemand aangereden. Veel drukker dan verwacht was de spits maandagochtend echter niet, aldus de zegsman.

De NS waarschuwde zondag voor een drukke ochtendspits omdat veel mensen na de kerstvakantie weer met de trein naar werk of school gaan en omdat de dienstregeling na de grote wijzigingen van 9 december opnieuw iets werd aangepast. Vertreksporen op diverse stations werden gewijzigd en vertrektijden zijn iets vervroegd. Daarnaast zijn enkele spitstreinen langer gemaakt.