Van den Brom: "Zou eer zijn om bij Ajax aan het roer te staan"

John van den Brom zou bij Ajax worden gezien als de man die op lange termijn Frank de Boer moet opvolgen. De coach is vereerd met het gerucht. "Dat is een heel mooi compliment", zegt Van den Brom in De Telegraaf.

"Voor de kerst was ik een dag op De Toekomst en dat was zo leuk. Marc Overmars, Edwin van der Sar, Frank en Ronald de Boer, Bryan Roy, Fons Groenendijk en Michel Kreek gaven me het gevoel dat ik nooit was weggeweest."

Van den Brom volgt Ajax op de voet. "De ontwikkelingen in Amsterdam heb ik gevolgd en als ik het zo van een afstand zie, denk ik dat Ajax op de goede weg is. De voetbalvisie is weer bepalend voor het geheel."

Bij het Ajax van België, Anderlecht, kan Van den Brom ervaring opdoen voor een mogelijke baan in Amsterdam. "Ajax en Anderlecht lijken in heel veel opzichten op elkaar. Ik zal Ajax niet anders laten voetballen dan onder Frank, ben niet voor niets hoofd opleidingen geweest. Het zou een eer zijn ooit bij Ajax aan het roer te staan. Maar dat is toekomstmuziek, want voorlopig heb ik het veel te goed naar mijn zin bij Anderlecht en heeft Ajax een prima trainer."