Mansfield ziet Suárez niet als valsspeler

Mansfield Town werd zondag door Liverpool uitgeschakeld in de FA Cup. De handsbal van Luis Suárez was geen reden voor manager Paul Cox om de spits te bekritiseren.

Vijfdedivisionist Mansfield kon goed meekomen met Liverpool en wist de schade lange tijd te beperken tot één tegendoelpunt. Suárez wist de voorsprong in de tweede helft te verdubbelen. Voorafgaand aan zijn treffer raakte de spits de bal met de hand. Volgens de arbitrage deed de Uruguyaan dat niet met opzet, waardoor de 0-2 bleef staan.

Cox voelt zich niet bestolen door Suárez of de arbitrage. "Ik vind Suárez geen valsspeler. Het zou ook niet chic zijn om te zeggen dat hij dat wél zou zijn. Als wij zo hadden gescoord, hadden we het ook gewoon geaccepteerd. Dit is de charme van de FA Cup. Soms heb jij geluk, soms niet", relativeert de manager van Mansfield Town.

"Wat Suárez deed, was denk ik een reflex. Hij is een doelpuntenmaker en doelpuntenmakers willen altijd scoren, hoe dan ook. Hij is gewoon een geweldige speler. Ik zou elke week willen betalen om hem te zien spelen. Hij is briljant en we zijn blij dat we hem in dit land hebben", zei Cox tegen Sky Sports.