Ex-verdachten treinbrand eisen excuses

De drie mannen die een nacht vastzaten vanwege de treinbrand bij Loenersloot eisen excuses van de politie. Mogelijk gaan ze ook een schadevergoeding eisen. Dat zeggen ze tegen RTV Utrecht.

Woensdag ontstond brand in een intercity tussen Utrecht en Amsterdam. Aanvankelijk werd gedacht dat het trio het vuur had veroorzaakt door brandstichting of het afsteken van vuurwerk. Drie passagiers van 22 en 23 jaar uit Nieuwegein werden aangehouden, maar donderdag liet de politie weten dat zij niet langer worden verdacht. De Telegraaf meldt vrijdag op basis van bronnen dat het vuur waarschijnlijk is ontstaan door kortsluiting.

De drie Nieuwegeiners zijn boos over hun arrestatie. "Eerst word je afgeschilderd als een crimineel. En vervolgens word je vrijgelaten omdat er geen aanleiding is om je langer vast te houden", zegt een van hen. Dat ze nog geen excuses hebben gekregen vinden ze het ergste.

Het drietal was op weg naar Schiphol om een vriend uit te zwaaien. Naar eigen zeggen hebben ze nog geholpen bij het evacueren van passagiers voordat ze werden gearresteerd.