[Video] UFO ontploft boven Californië

Op internet is een filmpje opgedoken van enkele zeer onfortuinljke aliens. Op de beelden is te zien hoe hun ruimtescheepje boven de Californische stad Sacramento uiteenspat.

Elijah Prychodzko uit Sacramento keek op de avond van 20 december naar de lucht toen zijn aandacht ineens werd getrokken door een vreemde vuurbal. Hij pakte direct zijn smartphone om het schouwspel met behulp van een telescoop voor het nageslacht te bewaren. "Ik zag iets dat ik nog nooit eerder had gezien", vertelt Prychodzko. "Ik zag een ander voorwerp om dat ding cirkelen. Zoiets had ik nog nooit gezien."

De beste man gaf het filmpje aan ene Cody Stark, presentator van een televisieprogramma op CBS 13. "De beelden zijn geschoten met een smartphonecamera door een telescoop", legt Stark uit. "We hebben op de beelden ingezoomd en deze vertraagd. Het lijkt zeker verdomd veel op een explosie."

Stark stuurde de beelden op zijn beurt weer door naar Stephen P. Maran, schrijver van de bestseller 'Astronomie voor Dummies'. Maran, die jaren voor de NASA heeft gewerkt en thans persvoorlichter van de American Astronomical Society is, heeft geen verklaring voor de beelden. Wel is hij er vrijwel zeker van dat het hier geen astronomisch fenomeen betreft.

FOK! wenst de nabestaanden van de aliens veel sterkte toe