Verkleden als idool is racistisch

De maffia voor politieke correctheid heeft weer eens toegeslagen. Deze keer is een 10-jarige Britse voetbalfan het slachtoffer. 

Het jongetje wilde graag aan iedereen laten zien dat hij een grote fan is van een voetballer van de Engelse club Leeds United. Hij vroeg aan zijn vader of hij zich voor de volgende wedstrijd dan ook mocht verkleden als zijn idool. Wat het jongetje dus ook deed. 

Voorafgaand aan de wedstrijd ging de jongen met zijn idool, enkele anderen van de club en zelfs de politie op de foto. Toen hij daarna de foto's op Twitter zette kreeg de jongen een storm van kritiek over zich heen. 

Zijn idool is namelijk zwart, het jongetje niet. Om op zijn grote voorbeeld te lijken liet hij zijn haar knippen en schminkte hij zijn gezicht zwart. En dat had hij van de boze mensen op Twitter niet mogen doen. Dat is namelijk racistisch. 

De vader van de jongen neemt het op voor zijn zoon. "Het spijt mij dat mensen beledigd zijn door het verkleden van mijn zoon. Hij is tien jaar oud, een enorme fan van de spits en wilde graag wat lol maken. Laat hem dus met rust."

Een andere voetballer neemt het ook voor de jonge fan op. "Kan een jongen zich niet meer verkleden als zijn idool zonder dat iemand daar over gaat zeuren? We zijn allemaal jong geweest." Klik hier voor de foto's van de dappere fan.