Jennifer Lawrence: 'Acteren is stom'

Jennifer Lawrence vindt haar baan een van de eenvoudigste ter wereld. "Ik wil niet onbeschoft overkomen, maar acteren is stom", zegt de actrice in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. "Ik maak films. Het is stom."

De 22-jarige Lawrence, bekend van de blockbuster The Hunger Games, vindt het raar als mensen haar zeggen dat ze 'zo gewoon is gebleven'. "Dan denk ik: waarom zou ik arrogant worden? Ik red geen levens. Er zijn artsen die levens redden, en brandweermannen die brandende gebouwen in gaan."

Toch heeft Lawrence idolen in de filmwereld. "Als ik eenmaal geobsedeerd door iemand raak, ben ik meteen als de dood voor ze. Niet dat ik bang ben voor hen, maar voor mezelf en hoe ik reageer." Zo ging een confrontatie met Meryl Streep ten koste van komiek Bill Maher.

"Iemand introduceerde mij bij hem en ik zag Meryl Streep de kamer binnenwandelen. Ik legde mijn hand in Bill Mahers gezicht en zei: niet nu, Bill." Lawrence is niet op Streep afgestapt. "Natuurlijk niet. Ik heb gewoon heel eng naar haar zitten staren."


Lawrence heeft geen hoge pet op van acteurs (Foto: Novum)