Arnhems scholencomplex in lichterlaaie

Een aantal kinderen in Arnhem kunnen op een extra lange kerstvakantie rekenen. In de Gelderse stad is even na nieuwjaar in een scholencomplex een grote brand uitgebroken. Het gaat om een gebouw in de wijk Elderveld in het zuiden van de stad.

In het pand is een scholencomplex gevestigd met de scholen De Kringloop, De Blinkert, De Troubadour en peuterspeelzaal De Rakkertjes. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om de brand te bestrijden, die volgens een woordvoerder zeven lokalen beslaat. Volgens omwonenden staan er leraressen huilend bij het gebouw te kijken.

Update 04.30 uur:
FOK!ker D-vide is ter plaatse en laat weten dat er op dit moment nog de nodige brandweer en politie aanwezig is om de brand te temmen. De brand trekt veel bekijks omdat de school midden in een woonwijk ligt en vlakbij een aantal grote flatgebouwen staat. 

Update 04.55 uur:
Een persvoorlichter van de brandweer heeft tegenover FOK verklaard dat ongeveer een derde van het 8000m² beslaande complex verloren is gegaan. Basisschool 'De Kringloop' heeft het het ergst te verduren gehad en die is dan ook grotendeels afgebrand. Inmiddels is wel het sein 'brand meester' gegeven, een teken dat de brandweer de brand onder controle heeft.

Update 05.05 uur:
Video toegevoegd. 


Grote brand in scholencomplex Arnhem (Beelden: user D-vide)