Kate Winslet kreeg ruimtereis als bruiloftcadeau

Kate Winslet heeft voor haar bruiloft een ruimtereis cadeau gekregen van Richard Branson. De 37-jarige Britse actrice huwde onlangs de neef van de steenrijke zakenman, de 34-jarige Ned Rocknroll. Bransons cadeau dient tevens als beloning voor Winslets heldhaftige optreden een jaar geleden, schrijft de Britse boulevardkrant The Sun. Ze redde toen Bransons moeder uit een vuurzee.

Bransons Virgin Galactic, waar Ned bovendien in dienst is, hoopt vanaf volgend jaar te starten met het maken van commerciële ruimtereizen. Meer dan vijfhonderd mensen hebben al een kaartje gekocht, onder wie beroemdheden als acteur Ashton Kutcher en komiek Russell Brand. Tijdens de twee uur durende reis ervaren de reizigers onder meer gewichtloosheid.

Winslet en enkele andere gasten verbleven in de zomer van vorig jaar in Bransons villa op zijn privé-eiland in de Cariben. Tijdens haar verblijf werd het huis van de zakenman getroffen door bliksem en brak er brand uit. De actrice hielp mee zijn 90-jarige moeder uit het optrekje te dragen. Winslet en Rocknroll trouwden eerder deze maand in het geheim.