Berlusconi moet ex drie miljoen per maand betalen

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi moet zijn ex-vrouw maandelijks 3 miljoen euro alimentatie betalen. In ruil ziet Veronica Lario af van haar aanspraken op de kapitale villa Belvedere. Dat heeft de rechtbank in Milaan op Eerste Kerstdag bepaald, schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera vrijdag.

Lario (56) vroeg in 2009, na negentien jaar huwelijk, de scheiding aan. De voormalige actrice zei haar mans voorkeur voor jonge vrouwen niet langer te kunnen verdragen. Diens bezoek aan het verjaardagsfeestje van het 18-jarige lingeriemodel Noemi Letizia was de druppel.

Berlusconi en Lario ontmoetten elkaar voor het eerst in 1980 in Milaan, in de kleedkamer na een voorstelling waarin Lario speelde. In 1990 traden ze in het huwelijk - Berlusconi's tweede. Ze kregen samen drie kinderen, die opgroeiden in villa Belvedere.

De 76-jarige Berlusconi maakte onlangs zijn verloving met de bijna vijftig jaar jongere Francesca Pascale wereldkundig. Zijn aanstaande was lid van de steungroep 'Silvio, we missen je'.