Toekomst Team Van Veen voorlopig veiliggesteld

Het voortbestaan van Team Van Veen is voorlopig gered. Sportdrankenfabrikanten Aquadraat Sports is bereid om tot het einde van het lopende schaatsseizoen in te stappen. Met de overeenkomst, die alleen voorziet in betaling van onkosten, is naar verluidt zo'n 175.000 euro gemoeid.

Coach Jan van Veen legt de details vrijdag voor aan zijn rijders. Aan de uitkomst van het teamoverleg twijfelt hij niet. "Echte alternatieven zijn er halverwege het seizoen namelijk niet", zegt hij in de Telegraaf. "Op deze manier kunnen we in ieder geval fatsoenlijk het seizoen afmaken."

Team Van Veen was al sinds maart op zoek naar een geldschieter. Hoofdcoach Van Veen had zich tot 1 januari gegeven om een geldschieter te vinden, anders zou hij het voor gezien houden.

Met het binnenhalen van Aquadraat Sports is het succesvolle Team Van Veen voorlopig gered. De zoektocht naar een hoofdsponsor gaat echter verder. In aanloop naar de Olympische Spelen van 2014 in Sochi wordt gezocht naar een partner die ongeveer een miljoen euro wil inbrengen.

Bij Team Van Veen rijden onder anderen Maurice Vriend, Koen Verweij en Marrit Leenstra, die dit seizoen allemaal al een wereldbekerwedstrijd wonnen.