Excuses aan Cruijff voor 'demente eikel'

Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft Johan Cruijff zijn excuses aangeboden. De in Haarlem opgegroeide Italiaan noemde de oud-topvoetballer eerder dit jaar 'een demente eikel'. "Als je een fout maakt, moet je ook je excuses durven aan te bieden", zegt hij donderdag tegen BNR.

"Dat is een ernstige ziekte, die een hele hoop mensen hebben. Eigenlijk mag je dat zo niet zeggen. Ik heb een vader van dezelfde leeftijd als Johan. Als die zo genoemd zou worden, zou ik het ook niet leuk vinden", legt de zaakwaarnemer van onder anderen Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli en Mark van Bommel uit.

Raiola zei eerder dat hij zich stoorde aan het feit dat alles wat de 65-jarige Cruijff zegt voor waar wordt aangenomen. "Ik heb niet zo veel met Cruijff. Ik vind dat Cruijff precies het tegenovergestelde doet van wat ik verwacht van iemand die uit de topsport komt", zegt hij. "Ik vind dat je het credo moet hebben dat de beste boven moet komen drijven, onafhankelijk vanuit welke leeftijdsgroep je komt of welke 'stam' je komt. Als je beste voetballer bent, word je de beste voetballer."

Ook heeft de zaakwaarnemer kritiek op het feit dat Cruijff graag oud-voetballers op hoge posities bij clubs ziet. "Niet omdat ze iets bewezen hebben. Zijn club Barcelona wordt niet geleid door ex-voetballers hoor. Dat is wat ik bedoel als ik zeg dat Nederland stopt met nadenken", stelt hij. En AC Milan en Juventus zijn nog nooit geleid door ex-voetballers, zegt Raiola over de succesvolle Italiaanse clubs.