Aangifte van moord tegen agent in zaak-Rishi

De ouders van Rishi hebben aangifte gedaan tegen de agent die de jongen eind november doodschoot op station Hollands Spoor. Dat heeft hun advocaat Michel van Stratum gezegd na berichtgeving door de NOS. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde maandag dat er een aangifte van moord, dan wel doodslag of dood door schuld ligt.

De politie ging af op een melding van een bedreiging. De agenten dachten dat het 17-jarige latere slachtoffer een vuurwapen bij zich had. Van Stratum heeft ook aangifte gedaan van het doen van een valse melding. "De agenten gingen ter plaatse omdat Rishi met een wapen zou hebben gedreigd. Als dat een valse melding is geweest, is dat strafbaar", aldus de raadsman.

Ook deed Van Stratum aangifte van lekken van informatie. Volgens hem staan in de media verhalen over Rishi die niet kloppen. Een woordvoerster van het OM zegt dat de zaaksofficier met de familie heeft gesproken. Daarin is ook de onjuiste berichtgeving aan de orde geweest. Hoewel die verhalen volgens haar niet bij politie of justitie vandaan komen, verstuurt het OM donderdag wel een persbericht 'om een paar dingen recht te zetten'.

Aangifte van moord tegen agent in zaak-Rishi
Aangifte van moord tegen agent in zaak-Rishi (Foto: ANP)