Lieke durft zich geen zangeres te noemen

Lieke van Lexmond maakt geregeld een uitstapje naar de muziekwereld, maar durft zich nog geen zangeres te noemen. "Als ik kijk naar mensen die ik heel goed vind, kan ik me daar totaal niet mee meten als zangeres", zegt de actrice en presentatrice voor de camera van Novum Nieuws.

Singer-songwriter durft de 30-jarige Van Lexmond zich al helemaal niet te noemen. "Ik schrijf zelf wel eens, maar dan lees ik het terug en denk: o, wat dramatisch."

Lieke, die deze zomer een duet opnam met Xander de Buisonjé en vorige maand zong in de radioshow van Ruud de Wild, moet er niet aan denken met haar eigen nummers op te treden. "Als ik het teruglees, vind ik het veel te kwetsbaar en denk ik: nou, dat ga ik dus echt niet zingen waar mensen bij zijn. Hoe gênant is dat?"

Toch realiseert Van Lexmond zich dat ze die horde moet nemen als ze vaker wil zingen. "Zingen is zo persoonlijk, als ik zing is het een liedje dat ik vanuit m'n hart zing. Ik vind het heel bijzonder om te doen, maar dan moet het wel iets zijn waar een verhaal in zit."