Vrouw te sexy om tandartsassistente te zijn

Peter de Koning zong het lang geleden al: het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente. Kennelijk gaat dit ook op voor Melissa Nelson uit Iowa, want zij werd ontslagen als tandartsassistente omdat ze te sexy is. Terecht, zo oordeelde de rechter.

Melissa werkte al 10 jaar voor tandarts James Knight, toen ze ontslagen werd. Haar aantrekkelijkheid zou een bedreiging voor zijn huwelijk wezen. Knight claimt dat Melissa altijd strakke kleding droeg en 'onweerstaanbaar' was. Hoewel zijn assistente 21 jaar jonger is dan hemzelf, en gelukkig getrouwd, dacht Knight dat het onmogelijk was dat de twee geen affaire zouden beginnen.

Nadat zijn vrouw sms'jes van Melissa op haar man zijn gsm vond, stapten ze naar de lokale pastoor. Die gaf hem het advies zijn assistente te ontslaan. Zij pikte dat niet, en stapte naar de rechter wegens genderdiscriminatie. Uiteindelijk eindigde het bij het Hooggerechtshof van de staat Iowa, die unaniem besliste dat het ontslag terecht was.

Rechter Edward Mansfeld schreef dat de reden voor het onslag oneerlijk mag zijn, maar dat het geen genderdiscriminatie is omdat ze niet ontslagen is vanwege haar geslacht, maar vanwege gevoelens en emoties. Haar positie zou het huwelijk van Knight, een 'erg gelovige en morele oprechte man', in gevaar brengen.

Knight's advocaat noemt het een overwinning voor familiewaarden. Melissa's advocate zegt echter dat dit aantoont dat het Hooggerechtshof, dat geheel uit mannen bestaat, routineus discriminatie tegen vrouwen negeert: "Deze rechters geven het idee [..] dat mannen niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun seksuele verlangens en dat de vrouwen degenen zijn die hun baas z'n seksuele verlangens in de gaten moeten houden en moeten controleren."

Melissa zelf zegt slechts dat de uitspraak 'oneerlijk' en 'onjuist' is. Op de vraag of ze inderdaad zo onweerstaanbaar is als Knight beweert, antwoordt ze bescheiden: "Ik ben slechts een gewoon meisje, slechts een gewone moeder."

Wil je zelf eens zien of Melissa Knight inderdaad too sexy for her work is? Hier vind je foto's.