Slachtoffers Alphen vragen financiële steun

Slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij in Alphen aan den Rijn vragen om financiële steun in de rechtszaak tegen de staat. Op een website kunnen bedragen van twee tot tien euro worden gedoneerd.

"Het inhuren van 's lands betere letselschadeadvocaten en -juristen kost veel geld, wij vragen u om uw steun hierbij", staat in een verklaring op de site. "Wij kunnen dit niet alleen en hebben uw hulp hierbij hard nodig. Wij willen de verantwoordelijken aansprakelijk stellen en zijn ervan overtuigd dat het recht vroeg of laat zal zegevieren."

De slachtoffers en nabestaanden maakten eerder deze maand bekend naar de rechter te stappen. Ze eisen in een kort geding onder meer inzage in een onderzoeksrapport van de Rijksrecherche. Het gaat volgens hun advocaat Orlando Kadir niet in de eerste plaats om een schadevergoeding. "Wat wij hopen te vinden is waarheid", zei hij eerder.

Bij de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in april vorig jaar schoot Tristan van der V. zes mensen en zichzelf dood.