[KNVB beker] Uitslag FC Groningen - Ajax

Vanavond stond de laatste partij uit de achtste finales van de KNVB beker op het programma. Ajax mocht op bezoek bij FC Groningen. De Amsterdammers wonnen simpel met 0-3 en bekerden zo verder naar de kwartfinales.

In het eerste bedrijf probeerde Groningen flink wat druk uit te oefenen op de Amsterdammers, maar de ploeg van trainer Frank de Boer raakte hier niet echt van onder de indruk. Ajax was voetballend veel beter en dit resulteerde al snel in een grote kans voor Derk Boerrigter. Hij vond echter Luciano op zijn weg. Siem de Jong was na 25 minuten wel trefzeker en Viktor Fischer was niet veel later dichtbij de 2-0. Zijn schot, na een mooie individuele actie, ging echter maar net naast.

Groningen-trainer Robert Maaskant voerde in de rust twee aanvallende wissels door in de hoop Ajax onder druk te zetten. De Amsterdammers kwamen echter snel op 0-2 door een schitterend doelpunt van Christian Eriksen. Lasse Schöne stuurde zijn landgenoot diep en Eriksen wist vervolgens op mooie wijze de 0-2 achter de kansloze Luciano te schieten.

Na een uur spelen werd het zelfs 0-3 door een doelpunt van Fischer. Op aangeven van Boerrigter verschalkte hij Luciano in de verre hoek. Groningen wist ook na deze treffer geen vuist te maken. De score had nog verder op kunnen lopen, maar het vizier bij onder meer Fischer en De Jong stond niet meer zo scherp.

Karakteristieken:

FC Groningen

0 - 3

AFC Ajax

     25' De Jong
50' Eriksen
61' Fischer
 Gele kaart: Burnet (FC Groningen)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Burnet
Van Dijk
Kwakman
Kappelhof
Kieftenbeld
Ajilore (Schet/46)
Van Moorsel (Bos/46)
Bacuna
De Leeuw
Zeefuik (Zivkovic/86)
  Cillessen
v. Rhijn
Moisander
Veltman
Blind
Poulsen (Enoh/61)
Eriksen
Schöne
Fischer
De Jong (Hoesen/80)
Boerrigter (Lukoki/71)