Schippers en Martina atleten van het jaar

Dafne Schippers en Churandy Martina zijn door de Nederlandse atletiekbond KNAU gekozen tot atleten van het jaar. Marlou van Rhijn werd verkozen tot de beste paratlete, Tim Dekker is het talent van 2012. Dat maakte de KNAU donderdag bekend.

Schippers eindigde bij de EK in Helsinki als vijfde bij de 200 meter en veroverde met de estafetteploeg (4x100) zilver. Op de Spelen werd de equipe zesde in de finale, terwijl ze op de zevenkamp haar naam terugvond op 12e plaats.

Martina kroonde zich tot Europees kampioen op de 200 meter en met de ploeg op de 4x100 meter. Op de Spelen van Londen scherpte hij het nationale record op de 100 meter aan tot 9,91 seconden. In de olympische finale werd hij zesde op die afstand, op de dubbele afstand finishte hij als vijfde.