Di Montezemolo droomt van Vettel bij Ferrari

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft wederom zijn bewondering uitgesproken voor drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De Italiaan hoopt nog steeds dat de Duitser ooit voor zijn team zal racen.

"Als Fernando morgen om wat voor reden dan ook zou willen stoppen, bijvoorbeeld om met zijn vriendin op Hawaii te gaan wonen, wil ik graag dat Vettel hem komt vervangen", vertelde Di Montezemolo aan het Duitse Auto Motor und Sport. "Sebastian is jong, staat met beide benen op de grond en heeft een gigantisch wil om te winnen. Michael Schumacher heeft mij vier jaar geleden al op hem gewezen. Hij volgde Vettel al sinds zijn karttijd. Ik moet zeggen, Michael heeft gelijk gekregen."

Di Montezemolo vindt de combinatie Alonso-Vettel echter geen optie. "Ik wil geen twee hanen in hetzelfde kippenhok", zei hij in oktober, nadat de BBC had bericht dat Vettel vanaf 2014 voor Ferrari kon rijden. Als Alonso zijn overeenkomst tot eind 2016 uit dient, kan Vettel op zijn vroegst in 2017 naar Maranello komen.