'Tablet populairste kerstcadeau bij webwinkels'

Tablets doen het goed rond de feestdagen bij webwinkels. Volgens branchevereniging Thuiswinkel.org is de tablet het meest bestelde kerst- en Sinterklaascadeau. Voor de kerst zijn ook de Vijftig Tinten Grijs-trilogie en kleding in trek als cadeaus. Dat stelt de organisatie na een rondgang langs zijn leden.

In de weken tussen Sinterklaas en kerst verwacht de organisatie een weekomzet van 120 miljoen euro, dertig miljoen meer dan in een normale week. De verwachte omzetstijging van 32 procent is in lijn met de stijging vorig jaar. Toen werd een omzetstijging van 25 tot 35 procent verwacht.

Volgens directeur van de branchevereniging Wijnand Jongen zijn vooral luxe producten in trek. "Complete feestoutfits, verzorgingsproducten en geuren doen het goed en ook de populariteit van het online kopen van lingerie neemt toe. Tijdens de kerst wil iedereen er blijkbaar mooi uitzien", stelt Jongen in een verklaring.

Thuiswinkel.org verwacht dat webwinkels dit jaar ongeveer tien miljard euro omzetten, negen procent meer dan vorig jaar.