Leiding Beatrix Kinderziekenhuis weggestuurd

Het managementteam van het Beatrix Kinderziekenhuis is uit zijn functie gezet. Het bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), waartoe het kinderziekenhuis behoort, heeft dat besloten vanwege een gebrekkige samenwerking van het managementteam. Dat zegt een woordvoerder van het UMCG dinsdag.

De afgelopen maanden is volgens de zegsvrouw geprobeerd het vierkoppige managementteam zover te krijgen dat het goed ging samenwerken, maar dat is niet gelukt. "Uiteindelijk heeft de raad van bestuur besloten dat het tijd is dat een nieuw team het overneemt."

Wat er precies fout ging, kan de zegsvrouw niet aangeven. "Soms lukt het ondanks de individuele kwaliteiten van mensen niet om met elkaar samen te werken. Dat komt op alle niveaus in elke sector voor. We hebben ons ervoor ingespannen om ervoor te zorgen dat het toch zou lukken, maar het ging niet en dus is in goed overleg met alle betrokken partijen besloten dat het beter was andere mensen aan te trekken."

Een tijdelijk managementteam heeft de taken overgenomen. De oude leden van het managementteam blijven actief bij het ziekenhuis. Ook de vier leden van het tijdelijke team komen uit de eigen organisatie van het UMCG.