[PDC WK] Hendriks debuteert met zege

Jerry Hendriks heeft de eerste ronde gewonnen op het PDC WK darts in Londen. De debutant versloeg de als 32ste geplaatste Wayne Jones met 3-0. De setstanden waren 3-2, 3-2 en 3-2. Hij gooide de laatste leg uit met een 156-finish. 

De eerste vier legs gingen met de pijlen mee, in de beslissende vijfde set faalde Jones om 106 uit te gooien. Hendriks profiteerde en pakte met dubbel vijf de eerste set. De tweede set is een moeizame maar werd uiteindelijk wel met 3-2 gewonnen door Hendriks. 

In de eerste leg van de derde set gooide Hendriks zijn tweede 180'er van de wedstrijd. Hendriks kreeg alle tijd om weer een break te pakken en dat lukte.  In de tweede leg gaf The Wanderer een teken van leven door met een 116-finish terug te breaken. Het werd 2-2 en opnieuw was er een vijfde leg nodig, Hendriks opende met zijn derde 180'er van de middag. Jones deed halverwege de leg hetzelfde en kwam uit op 36. Aanleggen mocht hij niet, want Hendriks gooide 156-finish uit voor de winst.

Jones had wel een hoger gemiddelde. De Engelsman gooide 92,21 tegenover 87,50 voor Hendriks. In de tweede ronde neemt Hendriks het op tegen de winnaar van de partij Phil Taylor - Michael Mansell.