Advocaat windt zich op over schorsing Marcelo

Dick Advocaat trekt de bekwaamheid van de aanklager betaald voetbal in twijfel. PSV accepteerde gisteren drie wedstrijden schorsing voor Marcelo. Advocaat is boos over de gang van zaken rondom de schorsing van Marcelo. Hij vindt dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB ervaring zou moeten hebben op het veld.

"Heeft die man verstand van voetbal? De scheidsrechter en de vierde man moeten het bepalen, niet de mensen die achter hun bureautje zitten. Het blijft willekeur. Hoe kijkt de aanklager naar een club, uit welke stad komt hij en voelt hij het ontstaan van een blessure aan? Daarvoor moet je zelf op hoog niveau hebben gespeeld", aldus Advocaat in de Telegraaf.

Marcelo mist de wedstrijden tegen N.E.C. Nijmegen, Rijnsburgse Boys en NAC Breda en zal pas na de winterstop weer in actie komen voor PSV. De Braziliaan wordt vanavond vervangen door de Deen Zanka. Hoewel Advocaat ontevreden is over de prestaties van Mathias Zanka Jørgensen, staat de Deense verdediger vanavond op bezoek bij N.E.C. toch in de basis bij PSV, dat achterin ook Erik Pieters en Jetro Willems mist.