Ajax na winterstop om tafel met Blind

Ajax gaat pas na de winterstop met Daley Blind praten over contractverlenging. Ook met Thulani Serero zullen onderhandelingen worden gevoerd. Ajax gaat in februari van het nieuwe jaar met Daley Blind om de tafel om te praten over zijn toekomst. De linksback heeft een aflopend contract in Amsterdam. Aanvankelijk liet de clubleiding weten in de winterstop nog in gesprek te gaan met Blind.

Of Ajax door wil met de verdediger is onzeker. "Dat hangt ook af van de situatie van Mitchell Dijks en Nicolai Boilesen", zegt trainer Frank de Boer in het Algemeen Dagblad. "Maar we zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van Daley, hij is een echte Ajacied. We gaan straks in goed overleg."

Blind kende een moeilijke periode en werd dit seizoen zelfs getrakteerd op fluitconcerten van het eigen publiek. De laatste weken maakt de zoon van Danny Blind echter veel progressie. "Bij Daley is het kwartje gevallen. We hebben hem vertrouwen gegeven en handvaten om mee aan de slag te gaan. Hij moest meer geven. Daar is hij mee aan de slag gegaan. Het doet me goed dat hij zich zo heeft ontwikkeld."

Ajax praat na de winterstop ook met Thulani Serero. Ook bij de Zuid-Afrikaan loopt het contract af, maar de club kan een optie lichten om hem nog twee jaar te houden. "We zijn heel tevreden over hem. Ik denk niet dat dat problemen oplevert", aldus De Boer.