Koeman twijfelde over trainingsvak

Feyenoord-trainer Ronald Koeman twijfelde na de teleurstellingen bij AZ en Valencia of hij nog wel verder wilde in het trainersvak. Koeman twijfelde over het voortzetten van zijn loopbaan als trainer, na in relatief korte tijd tweemaal te zijn ontslagen. Zowel AZ als Valencia zette de voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal vroegtijdig aan de kant. Feyenoord kwam echter precies op tijd.

"Thuis had ik te maken met de gezondheidsproblemen van mijn vrouw Bartina. Met Marco van Basten heb ik altijd goed contact. Die liep ook klappen op en vroeg zich op een gegeven moment, zo vertelde hij me, zelfs af of hij misschien eens helemaal terug moest bij een amateurclub om zich in alle facetten van het trainersvak te verdiepen. Hij heeft er van geleerd en ik ook", zegt Koeman in de Telegraaf.

"Bartina had net de laatste chemokuur afgesloten. Het ergste was achter de rug en we zouden naar Portugal op vakantie gaan. Toen belde Martin van Geel. Het was alsof het zo moest lopen.”

Koeman vertelde tevens dat Wesley Sneijder hem naar Inter wilde halen. "In de periode dat ik nog geen coach was van Feyenoord belde Sneijder een keer met de vraag of ik interesse had in Inter. Dan kon hij dat wel met meneer Moratti regelen. Later bleek dat toch niet helemaal zo makkelijk te liggen."