[PDC WK] Eerste dag wereldkampioenschap WK PDC

Vanavond werden de eerste eerste ronde partijen gespeeld van het wereldkampioenschap Darts voor de PDC. Er kwamen twee Nederlanders in actie. Co Stompé verloor kansloos van de voor Australië uitkomende Paul Nicholson en Gino Vos had wat kansen tegen titelverdediger Adrian Lewis, maar moest toch het hoofd buigen. Hieronder lees je een korte samenvatting van deze eerste dag. 

Robert Thornton - Magnus Caris

In de eerste partij van de avond troffen de Schot Robert Thornton en de Zweed Magnus Caris elkaar. De Schot Thornton won erg eenvoudig met 3-0. Caris kon slechts 1 leg winnen, terwijl Thorton twee keer een leg won met een finish van maar liefst 150. In de volgende ronde treft de Schot de Australiër Paul Nicholson die Co Stompé versloeg.

Leung Chun Nam - Andree Welge

De tweede wedstrijd was een wedstrijd uit de kwalificatieronde. Daarin stonden Leung uit Hong Kong en de Duitser Welge tegenover elkaar. In een best of seven legs trok Leung verrassend aan het langste eind en won met 4-1. Later op de avond zou hij zijn eerste ronde partij afwerken tegen Kevin Painter.

Co Stompé - Paul Nicholson

In de derde partij mocht de ervaren Co Stompé het opnemen tegen de bijna twintig jaar jongere Paul Nicholson. Stompé kon afgezien van een kleine opleving in de tweede set totaal niet imponeren en verloor daardoor kansloos met 3-0. Lees het uitgebreide verslag.

Adrian Lewis - Gino Vos

Daarna was het de beurt aan de Nederlandse debutant Gino Vos. De 22-jaar oude Ossenaar nam het op tegen de winnaar van de laatste twee edities Adrian Lewis. Vos gaf Lewis prima partij en won zowaar de eerste set en had kans om de derde set te winnen. Lewis kwam echter op tijd op stoom en versloeg Vos met 3-1. Lees het uitgebreide verslag.

Kevin Painter - Leung Chun Nam

De laatste wedstrijd op de avond ging tussen Kevin Painter en Leung Chun Nam, laatstgenoemde kwam al eerder in actie op de avond. Er werd even gehoopt dat Leung voor een stunt kon zorgen en de partij begon erg enerverend. De ervaring van Painter zorgde er echter voor dat hij zijn mannetje kon staan en had daarna geen enkele moeite met de qualifier en ging overtuigend met een 3-0 zege en slechts twee verloren legs van het podium af.