Kim Jong Un 'persoon van het jaar'

De juichende menigtes op straat na de succesvolle lancering van een satelliet bevestigen het nog maar eens: North-Korea is best Korea. De rest van de wereld lijkt het daar ook mee eens te zijn, want Kim Jong Un werd door lezers gekozen tot Time's 'person of the year'.

Time sinds jaar en dag een poll op haar site zodat lezers kunnen stemmen voor persoon van het jaar. Kim Jong Un kreeg een duizelingwekkende 5.6 miljoen stemmen, en schopte het zo na 'Sexiest Man Alive' ook tot persoon van het jaar. Onder zijn achtervolgers waren onder meer tv-presentator Jon Stewart, de Egyptische president/dictator Mohammed Morsi en atlete Gabby Douglas.

Helaas voor Kim Jong Un is deze verkiezing niet geheel serieus te nemen. Ten eerste is het niet de officiële verkiezing, en ten tweede hebben 'hackers' een grote hand gehad in zijn overwinning. Gebruikers van fora als 4Chan hielden campagnes om de jonge Noord-Koreaanse dictator te doen winnen.

De officiële 'Person of the Year' wordt echter gekozen door de redacteurs van het blad op basis van zijn of haar (niet per se positieve) invloed op de internationale gemeenschap. Vorige winnaars waren illustere figuren als Mark Zuckerberg, Vladimir Putin en Ayathollah Khomeini.