Ali B baalde van 'lieve' rappers en artiesten

Ali B onthult dat in het nieuwe seizoen Ali B Op Volle Toeren de spanningen soms hoog oplopen, dit tot groot genoegen van de presentator. In het programma wordt een jeugdige rapper gekoppeld aan een vedette van de Nederlandse muziek. Samen steken ze een oude hit in een nieuw jasje. In de eerste twee seizoenen waren de artiesten en rappers 'onnodig lief' voor elkaar, aldus Ali B. "Dat moet anders, vond ik."

"Er zijn afleveringen waarin meningsverschillen tussen artiesten zo hoog oplopen dat bijna ruzietjes ontstaan", bekent Ali in het AD. "Het is voorgekomen dat een van nature zeer beschaafde, introverte en respectvolle gastrapper een überkritische artiest trof die op een wel heel confronterende manier zijn standpunten ventileerde."

Ali B wil niet uit de doeken doen bij welke artiesten er onenigheid onstond. In het derde seizoen Ali B Op Volle Toeren, dat woensdag van start gaat, zijn onder meer Het Goede Doel, Koos Alberts en Danny de Munk te gast. 

Hoewel de spanningen soms hoog opliepen, zijn de artiesten elkaar nooit letterlijk in de haren gevlogen. "Ik heb vanaf de zijlijn geprobeerd de persoonlijke en artistieke verschillen tussen mensen te benadrukken. Als het niet klikte, was het juist een uitdaging dat de artiest en de rapper elkaar nog wel op het muzikale vlak zouden raken. Als zoiets gebeurt is dat het allermooiste sprookje."