Nederland wordt steeds dommer

Volgens de LOI wordt Nederland steeds slimmer. De lopende reclamecampagne van het thuisstudiebedrijf stelt dat dat te danken is aan de cursussen die de LOI aanbiedt. Nu blijkt dat de LOI ook zijn steentje wil bijdragen aan het dommer maken van Nederland. Het bedrijf biedt sinds kort drie kwakzalversopleidingen aan. Dat meldt de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

Het gaat om de opleidingen Basisopleiding Natuurlijke Geneeswijzen, een cursus Natuurlijk Genezen en een cursus Parapsychologie. Deze opleidingen berusten alle drie uitsluitend op flauwekul.

De LOI is niet de eerste thuisonderwijsinstelling die zich inlaat met kwakzalverspraktijken. Instituut Scheidegger werd in 2012 genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs wegens het aanbieden van de cursussen Homeopathie en Natuurlijke Geneeskunde. De Meester Kackadorisprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan personen of instellingen die zich volgens de Vereniging tegen de Kwakzalverij het ernstigst schuldig hebben gemaakt aan pseudogeneeskundige oplichterij.

Van de genoemde cursussen spant de cursus Parapsychologie de kroon. Voor een bedrag van 42,50 euro per maand wordt de cursist onderwezen in zaken als telepathie, helderziendheid en psychokinese.