Pestmarokkanen zeggen sorry tegen lesbo's

De meeste mannen vinden lesbo's geil, maar om de een of andere reden heeft een stel cultuurverrijkers ook met deze bevolkingsgroep problemen. Een groep van hen heeft namelijk twee jonge lesbiënnes in Amsterdam het leven flink zuur gemaakt.

Katinka (24) en Maxime (23) leefden een onbezorgd leven in Bos en Lommer, totdat een groep van vijf Turkse en Marokkaanse jongens hen lastig begon te vallen. De jongens zijn tussen de 12 en 15 jaar oud, een leeftijd waarop ze flink worstelen met hun eigen seksualiteit. Wellicht dat ze hun onzekerheid uitkuurden op de onschuldige dames.

Want een half jaar lang werden de dames beledigd, achterna gezeten, kregen ze brandende lucifers door de brievenbus, en werden ze zelfs fysiek aangevallen: Katinka werd op een dag ingesloten en met proppen bekogeld, en op een andere dag reed een jongeman op haar in met zijn fiets. "Als ik de straat in liep en die groep zag staan, kreeg ik al buikpijn", zei Maxime tegen Het Parool.

Maar deze lesbiënnes besloten hun ballen te tonen en de jongens aan te pakken. Buurtregisseur Mustapha Rahali hielp ze daarbij, door de jochies mee te slepen naar een COC-debat. Dit heeft kennelijk hun ogen geopend, want vervolgens boden zij hun excuses aan aan de slachtoffers. Maxime: "Ik wilde hen ontmoeten en heb ze stuk voor stuk in de ogen gekeken."