PSY zegt sorry voor anti-Amerikaanse rap

PSY heeft zijn excuses aangeboden voor een anti-Amerikaans nummer waarmee hij in 2004 optrad. De 34-jarige Gangnamstyle-rapper zong over het vermoorden van 'Yankees' die Irakese gevangenen en families 'langzaam en pijnlijk' hebben gemarteld.

"Ik ben dankbaar voor de vrijheid om je te uiten, maar ik heb geleerd dat er grenzen zijn voor wat gepast is. Sorry voor de manier waarop deze teksten geïnterpreteerd kunnen worden", laat de Zuid-Koreaan weten in een verklaring. "Ik zal altijd spijt hebben van de pijn die deze woorden hebben veroorzaakt."

De zanger zegt dat het protest een 'zeer emotionele' reactie was op de oorlog en de dood van twee Koreaanse meisjes die om het leven kwamen toen ze werden aangereden door een voertuig van het Amerikaanse leger. "Ik hoop dat alle Amerikanen mijn excuses kunnen aanvaarden", aldus PSY.

Barack Obama lijkt PSY te hebben vergeven, vrijdag bevestigde het Witte Huis dat de Amerikaanse president het liefdadigheidsconcert Christmas in Washington bijwoont. PSY is een van de artiesten tijdens het evenement dat over twee weken plaatsvindt.