Andy Serkis over apen en andere beesten

In een interview met ComingSoon.net heeft acteur en regisseur Andy Serkis verteld over de projecten waaraan hij werkt naast de Hobbit-films. Zo werkt hij aan het vervolg op de verrassingshit Rise of the Planet of the Apes uit 2011 en gaat hij een nieuwe versie maken van Animal Farm.

Dawn of the Planet of the Apes zal de draad oppakken waar deel één stopte. "Het wordt interessant om te zien hoe Caesar zich staande gaat houden in de wereld, na het uitbreken van het virus aan het einde van de eerste film," aldus Serkis. "Wat gebeurt er met het akkoord wat Caesar gesloten heeft met de apen en de overlevende mensen? Het wordt leuk om te zien waar dat heen gaat." Serkis heeft al een eerste ontmoeting gehad met regisseur Matt Reeves. De productie start in het eerste kwartaal van 2013.

Serkis heeft ook een eigen performance capture-studio in Londen, The Imaginarium genaamd. Hier vinden ook de eerste technische tests plaats voor Dawn of the Planet of the Apes. Maar Serkis broedt nog op een ander project: Animal Farm, het bekende verhaal van boerderijdieren die in opstand komen tegen de mensen. Dit project verkeert nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. Men zal eind 2013 beginnen met filmen.

Andy Serkis maakte furore als de motion capture-speler die leven gaf aan Gollum in de Lord of the Rings-trilogie. Sindsdien is hij zo'n beetje de goeroe geworden van de techniek die inmiddels performance capture genoemd wordt. Hierbij worden de bewegingen van een acteur digitaal vastgelegd en gebruikt als referentie voor (computer)geanimeerde personages.

Andy Serkis in een 'mocap-suit'
Andy Serkis in een 'mocap-suit'