Britney-fans bedreigen columniste met de dood

Metro-columniste Hadjar Benmiloud heeft via Twitter tientallen doodsbedreigingen gekregen van fans van Britney Spears. De fans zijn woedend over de column van Benmiloud, die woensdag in dagblad Metro de comeback van Britney Spears volledig afbrandde.

De 23-jarige Benmiloud, tevens hoofdredacteur van internetplatform spunk.nl, noemde het nieuwe nummer Scream and Shout van de Amerikaanse zangeres samen met Will I Am 'een nieuw dieptepunt'. Volgens de columniste is 'Britney's strakke lijk in een pakje gehesen' en 'zou de gemiddelde necrofiel het einde van de clip niet eens halen'.

Op de website spunk.nl zegt Benmiloud eerst alleen negatieve reacties te hebben gekregen van Nederlandse fans, maar het 'los ging' toen de grootste internationale Britney-fansite over haar column berichtte.

De columniste heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie, meldt NRC Handelsblad vrijdag. Benmiloud zegt daartoe te zijn overgegaan omdat haar familie werd bedreigd en haar adresgegevens op internet verschenen inclusief de boodschap 'kill Hadjar'. De politie neemt haar aangifte serieus, meldt Benmiloud, die op spunk.nl na alle commotie liet weten juist een groot fan van Britney te zijn. Met de column wilde zij naar eigen zeggen slechts aantonen hoe ernstig de situatie van Spears is.