Jackman sloeg rol James Bond af

Hugh Jackman heeft in 2006 de rol van James Bond afgeslagen vanwege verplichtingen rondom zijn personage Wolverine. Dit laat de acteur weten in een interview met The Sun.

Toen hij werd benaderd om de geheim agent te spelen in de film Casino Royale heeft hij vanwege Wolverine besloten om de rol te laten schieten. Hierdoor ging de rol naar zijn goede vriend Daniel Craig, die tevens naast Jackman te zien was in de Broadway-voorstelling A Steady Rain in 2009.

Jackman blikt terug op dat moment. "Op dat moment was het verkeerd voor mij, maar ik zag Daniel in de film en dacht toen pas dat ik meer interesse had moeten tonen, want het was geweldig." Toch toont Jackman geen wrok. "Ik ben goede vrienden met Daniel. Toen hij in Australie was hebben we bij kunnen praten en, weet je, niemand kon Bond beter spelen."

De acteur houdt echter nog enigszins grappend hoop op de rol van 007. "Ik wacht gewoon. Het goede aan Daniel is dat hij, wat, 62 jaar oud is? Hij valt uitelkaar waar je bij staat. Dus ik blijf tegen hem zeggen 'Ik ben er klaar voor, als jij de rol wil loslaten, ik ben klaar'. (…) Het is maar goed dat ik ook een Brits paspoort heb."

Hugh Jackman
Hugh Jackman (foto: Novum)