Zwangerschap verrast ook Britse royals

De zwangerschap van Kate was maandag niet alleen nieuws voor de wereld, maar ook voor de Britse koninklijke familie. Volgens een correspondent van de Britse omroep BBC werden koningin Elizabeth, prins Charles en andere royals ook pas maandag op de hoogte gebracht van het babynieuws.

Ook prins Harry, de jongere broer van prins William, is pas maandag op de hoogte gebracht. De helikopterpiloot, die momenteel in Afghanistan dient, heeft volgens de BBC per e-mail te horen gekregen dat hij oom wordt.

Hoe lang William en Kate zelf al weten dat Kate zwanger is, is niet bekend. Woordvoerders van het stel laten enkel los dat de twee 'recentelijk' hebben ontdekt dat ze een kind krijgen. In een verklaring liet St. James's Palace doorschemeren dat Kate zich nog in 'een zeer vroeg stadium van haar zwangerschap' bevindt.

De zwangerschap van de hertogin van Cambridge kwam aan het licht doordat de 30-jarige Kate in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege acute ochtendmisselijkheid. Ze moet nog een aantal dagen in het hospitaal blijven. William was maandag enkele uren bij haar.